Skip to main content

Mach technology neemt VENNE Electronics over om innovatie en verdere groei te stimuleren

Venne Electronica

Mach technology, toonaangevend technologiebedrijf gespecialiseerd in productontwikkeling en productie van elektronica, kondigt met trots de overname van VENNE Electronics aan, een gerenommeerde collega met een sterke reputatie in de markt. Mach heeft in 2021 Nordian als aandeelhouder aangetrokken om samen de buy-and-build strategie verder vorm te geven. De overname van VENNE Electronics markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van Mach en versterkt haar positie als solide speler in de Nederlandse elektronica-industrie.

Met circa 250 medewerkers, waaronder een elektronica ontwikkeltak van ruim 40 engineers plus projectmanagement, heeft Mach technology zich gevestigd als toeleverancier met brede elektronicakennis. Door de overname van Venne Electronics, dat op haar beurt beschikt over vergelijkbare expertise in ontwikkeling en productie, ontstaat een nog krachtiger bedrijf dat in staat is om een breder scala aan diensten aan te bieden aan klanten in verschillende sectoren en regio’s.

Willem Kok, CEO Mach technology: ”Binnen Mach geloven we dat gezamenlijke groei ons sterker maakt, in eerste instantie samen met onze klanten, maar ook met partners. Wij vertrouwen op de kracht van de groep en de wendbaarheid van de verschillende zelfstandig opererende entiteiten daarbinnen. Als groep kunnen we onze organisatie verder ontwikkelen, meer innovatie brengen en beschikken we over een brede technische kennis. Flexibiliteit staat voor ons voorop. Doordat HEAD, CDS, MUCO en nu ook VENNE zelfstandig blijven opereren, kunnen we ons eenvoudig aanpassen aan de wensen en behoeftes van individuele klanten. Door deze partnership kunnen we onze klanten nog beter in staat stellen te excelleren in hun markten om zo samen de stappen richting meer innovatie en verdere groei te zetten. Deze overname versterkt de positie van Mach als voorloper in de Nederlandse elektronica-industrie."

Ward van der Venne, directeur Venne Electronics: “Met de aansluiting van VENNE Electronics bij Mach technology versterken en verbreden wij onze technologische kennis en logistieke kracht om verder te werken aan groei en continuïteit van VENNE Electronics. Met deze nieuwe stap gaan wij een nieuwe fase in om onze (toekomstige) klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Onder de nieuwe bedrijfsstructuur blijft VENNE Electronics opereren onder dezelfde naam en blijft het team onverminderd toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan hun bestaande klantenkring. De overname zal daarbij nieuwe kansen bieden voor innovatie en samenwerking tussen beide bedrijven.

@ Mach technology