Skip to main content

HEAD Electronics

HEAD Electronics

HEAD Electronics levert een totaalpakket aan diensten op het gebied van elektronica aan industriële bedrijven. Daartoe behoren het ontwikkelen van hoogwaardige elektronica, het fabriceren en assembleren van PCB’s en het assembleren van samengestelde eindproducten of halffabrikaten.

Onze filosofie is dat we alle aspecten van het elektronicatraject tot in de puntjes willen beheersen. Dat garandeert u een product van hoogwaardige kwaliteit. Daarbij beschikt HEAD al sinds 1994 over het ISO 9001-certificaat. Werken op basis van een plan met meetbare doelen (SMART) alsmede continue verbeteren en borgen (CVP) staan hierbij centraal.

Alle geassembleerde (eind)producten worden afgeleverd volgens de IPC-A-610 klasse 2. De IPC-A-610 beschrijft de visuele acceptatie eisen van geassembleerde elektronica. Deze standaard wordt wereldwijd gebruikt om objectief de kwaliteit van geassembleerde printplaten (eindproduct) te beoordelen. We hebben meerdere medewerkers die in het bezit van een geldig IPC-A-610 Certified IPC Specialist (CIS) certificaat. Daarnaast beschikken diverse medewerkers ook over een IPC 7711/21 CIS certificaat. De IPC 7711/7721 standaard is opgesteld met het oog op "Rework, Repair & Modification" aan of van geassembleerde printplaten. De bijbehorende training biedt alle richtlijnen die nodig zijn om componenten en printplaten op verantwoorde wijze opnieuw te solderen, te repareren of om deze te modificeren.

Uw producten zijn bij ons in goede handen, ook als het gaat om de bescherming tegen elektrostatische ontladingen (ESD). Onze productieruimten, -middelen en -procedures zijn hiervoor speciaal ingericht. Daarnaast kopen wij onze materialen zo goed als mogelijk in op basis van de laatste wetgeving op het gebied van REACH, RoHS en 3TG-Conflict Minerals. Combineer dit met de uitstekende service en u heeft aan HEAD Electronics een prima partner.

PCB Ontwikkeling, PCB-intermediair, PCB-assemblage en Mechatronica: alles vindt in eigen huis plaats. Deze productiefacetten kunnen zowel samen als afzonderlijk ingezet worden. 

Geschiedenis

HEAD Electronics B.V. te Katwijk is opgericht in juni 1987 door de voormalige directeur A. van Leeuwen.
HEAD staat voor "Holland Electronics Advanced Development". Het bedrijf is in 1974 gestart als elektronica winkel aan het Bosplein in Katwijk. Daar werd aan de consument modelbouw artikelen en elektronica componenten verkocht. Vrij snel voegde een afgestudeerde elektronicus zich bij het bedrijf waarna de focus langzaam richting de industrie veranderde. Dit leidde in 1986 tot de verhuizing naar een fabriekspand aan de van der Vegtstraat waarmee het vloeroppervlak meer dan verdubbelde en de elektronicaproductie een feit werd. Door de toenemende vraag naar geassembleerde elektronicaproducten werd in 1988 de volgende verhuizing naar de Rijnlandkade noodzakelijk. De vloeroppervlakte verdrievoudigde door deze verhuizing. Door het gunstige economische tij en de toenemende omvang van het klantenbestand en orderportefeuille werd in 1997 een veel groter pand aan de Ambachtsweg 17 in industriegebied ’t Heen in Katwijk betrokken. Hier is de groei nog harder door gegaan en is zwaar geïnvesteerd in mensen, middelen, (productie)machines en werkprocessen.

 

Elektronica | Ontwikkeling | Productie

  • 8000 m2 productie in NL
  • Meerdere locaties in NL
  • 250+ FTE > 40+ monteurs
  • Proto tot 100.000+ stuks productie
  • Productlevenscyclusbeheer voor uw producten
  • Hoogste kwaliteitsnormen
  • 50+ jaar trackrecord
  • Test- en servicemonteurs
@ MACH TECHNOLOGY GROUP