Skip to main content

De inboektafel: een logistieke verademing

Met de gigantische mix aan componenten van tegenwoordig wordt het logistieke proces niet makkelijk gemaakt voor productiebedrijven. Gelukkig zijn er innovatieve oplossingen op de markt, ook voor onze locatie in Rotterdam, waaronder ‘de inboektafel’’.

CDS Electronics betreft een high mix bedrijf, wat betekent dat de variatie in componenten op productie hoog is. Het is dan ook belangrijk dat het inboeken van de componenten snel, efficiënt en probleemloos gebeurd. Het Material Incoming Station van Essegi maakt het mogelijk om dit op een semi-geautomatiseerde manier voor elkaar te krijgen.

Door middel van een camera worden inkomende goederen gescand, waarna de gegevens van het product, zoals het aantal en het fabrikantnummer, op het scherm komen te staan. Dankzij de directe koppeling die de inboektafel heeft met ons ERP-systeem worden de artikelen met één druk op de knop automatisch op voorraad gelegd.

Om fouten te voorkomen, wordt het artikel alleen ingeboekt als het fabrikantnummer op de inkooporder en op het artikel gelijk zijn. Tevens is het mogelijk om van artikelen extra informatie te verzamelen zoals het LOT-nummer van de fabrikant. Dit draagt bij aan de waarborging van de traceability. Niet alleen het LOT-nummer draagt hieraan bij. De inboektafel genereert namelijk ook een intern nummer per product ten behoeve van SMD.

Kortom, de inboektafel geeft ons de gelegenheid sneller en efficiënter te werken zonder dat hiermee de betrouwbaarheid van onze voorraad in gevaar wordt gebracht.

@ MACH TECHNOLOGY GROUP