Skip to main content

No-nonsense creativiteit

Combineer no-nonsense met creatief en je krijgt wat je nodig hebt

Ontwikkelaars van elektronica spelen altijd een beetje voor uitvinder. Door nieuwe en bestaande technologieën te combineren in een nieuwe applicatie en te voorzien van slimme software, creëren ze de mooiste oplossingen die bedrijven in staat stellen hun business mee te laten ontwikkelen in hun markt. “Pragmatische uitvinders, dat zijn we. Wat wij ontwikkelen is commercieel ook altijd interessant.”

“Soms kijken klanten wel een beetje vreemd op als ze bij ons zijn. We schieten een spervuur van vragen op ze af om er precies achter te komen wat ze willen. Wat is de kern van het probleem waarvoor ze een oplossing zoeken? We vragen echt door. Je kunt hier fantastisch sparren over je ideeën.” Vincent Paalvast, directeur van Muco Technologies, houdt van de directheid van zijn technische collega’s. “Hoe zij een onhaalbaar idee parkeren en meteen enthousiast verder filosoferen over hoe het wél of ook kan – heerlijk. Pragmatisme én creativiteit gaan hier echt hand in hand.”

Snel schakelen

En met resultaat. Muco Technologies werkt aan bijzondere projecten voor heel vooruitstrevende bedrijven in binnen- en buitenland. “En op een breed terrein: van de trackers van Inmotio voor topvoetballers om hun exacte positie, loopvermogen en conditie tijdens de wedstrijd ‘realtime’ te meten tot elektronica die levens redt bij auto-ongelukken, als elke seconde telt.”

Muco ontwikkelt elektronicaproducten en -besturingen en richt zich dus op embedded software en printplaten, en eventueel ook op het ontwerp van behuizingen om een volledig eindproduct te kunnen opleveren. “Wij ontwikkelen de technologie waarmee de gebruiker ervaart dat zijn apparaat doet wat de producent belooft. We koppelen technologische innovaties aan de applicatie van de klant, die vaak zelf applicatiesoftware en apps voor de eindgebruiker ontwikkelt.”

Bij de intake brengen de engineers van Muco de concrete vraag van de klant altijd terug tot de basis. Daarbij nemen ze specifieke zaken als gebruiker, locatie en toepassing mee in het ontwerp. “Onze kracht schuilt vooral in flexibiliteit, korte ontwikkelslagen en in het meedenken. Binnen een paar weken presenteren we een eerste model. Tijdens het ontwikkelproces houden we samen met de klant het concept voortdurend tegen het licht. Zo komen ongewenste zaken snel boven water en kom je snel tot een optimaal resultaat. Maximale efficiency.”

Prototypes

Muco Technologies is in de eerste plaats een ontwikkelbedrijf. “We maken zelf de prototypes die we met de klant testen. Bij een van onze zusterondernemingen: Head Electronics, CDS electronics of Azteco electronics, kunnen we het eindresultaat ook in productie nemen.” Dat die gedegen aanpak werkt, bewijst de groei van het bedrijf. De afgelopen vier jaar verdriedubbelde het team bijna van zes ontwikkelaars naar vijftien nu.

“Ons team beschikt over enorm veel knowhow en expertise. En dankzij scholing én de frisse inbreng van heel veel stagiairs – de afgelopen vijftien jaar zaten er maar liefst 65 – zijn we als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Artikel uit 'Kijk op Noord-Holland'

@ MACH TECHNOLOGY GROUP